Citroentaart à la Cityhall Leiden

De weersverwachting van aankomend weekend ziet er zonnig uit. Tijd om dit eens goed te vieren na een week vol regen en wind, toch? Vandaag deel ik daarom één van mijn favoriete taartrecepten met jullie: citroentaart à la Cityhall Leiden! Een taart die met beperkte inspanningen voor heel wat genot kan zorgen. Zorg dat je in ieder geval een deegroller, lage taartvorm, bakpapier en blind bakvulling (bijvoorbeeld een zak bruine bonen) hebt, voordat je begint aan dit recept.Citroentaart bovenin_oxxies_blog
Ingrediënten:
3 eieren
175g bloem
300g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
100g boter
1el kraanwater
2 citroenen
75ml slagroom
175 poedersuiker

1 Meng de bloem en 2el lichtbruine basterdsuiker met het zout in een kom. Splits één ei. Voeg de dooier, boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.Deeg_kneden_oxxies_blog

2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ca. 15 min. lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog ca. 10 min. Blind_bakken_oxxies_blog

3 Boen de citroen schoon, rasp de schil van één hele citroen. Pers alle citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem. Citroen_raspen_oxxies_blog

4 Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in ca. 30 minuten stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker. Laat de smaakexplosie maar komen…Citroentaart_oxxies_blog

SERVEERTIP: Met een bolletje vanille-ijs, vers geklopte slagroom en wat vruchten maak je van deze basic taart een overheerlijk grand dessert ❤  – Lisanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s